Hoe verzorg ik mijn krullen?

Hi all,

Vandaag wil ik het hebben over de verzorging van mijn haar. Ik wil jullie eerst laten zien welke producten ik voor mijn haar gebruik.

  • Shampoo: Andrélon, Perfecte Krul
  • Conditioner: Sebastian, Twisted Elastic Conditioner
  • Haarolie: Kruidvat, Maroccan Argan Oil
  • Haarcreme: Andrélon, Perfecte Krul
  • Haarspray: Andrélon, Perfecte Krul Booster Spray

Laat ik beginnen bij het begin. Ik was mijn haar 2 keer in de week, als ik het vaker doe dan dat, dan merk ik dat mijn hoofdhuid heel droog wordt. Als ik mijn haar was, was ik het 2 keer achter elkaar met shampoo. Daarna gebruik ik de conditioner in de punten, niet op mijn hoofdhuid. De conditioner laat ik altijd even intrekken en spoel ik na een paar minuutjes uit. Als ik uit de douche stap dep ik mijn haar een klein beetje droog en borstel ik mijn haar. Hierna laat ik het wat langer drogen in mijn handdoek. Ik zorg ervoor dat ik mijn haar niet droogwrijf met de handdoek, want daar gaat mijn haar van pluizen.

Als mijn haar wat droger is geworden in mijn handdoek, dan doe ik als eerste wat olie in de punten van mijn haar. Hierna verdeel ik wat van de krullencrème over mijn gehele haar. Dan laat ik mijn haar nog iets droger worden voordat ik de krullenspray over mijn gehele haar spuit. Als laatste kneed ik als het ware de krullen in mijn haar. Voor de rest laat ik mijn haar zonder föhn drogen. Ik kneed alleen tijdens het drogen de krullen in mijn haar.

Wat ik met mijn krullen eigenlijk zo min mogelijk probeer te doen is mijn haar te borstelen. Zeker niet als het droog is, hier gaat mijn haar enorm van pluizen en de krullen verdwijnen daardoor. Het borstelen van mijn haar doe ik eigenlijk alleen als mijn haar net gewassen is.

En als mijn haar dan droog is, dan is dit het resultaat.

Wat gebruiken jullie voor je haar?

Liefs Elske

2 gedachten over “Hoe verzorg ik mijn krullen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *