Gezichtverzorging/ reiniging

Hi all,

Vandaag wil ik het met jullie hebben over gezichtsreiniging/ verzorging. Welke producten gebruik ik en wat is mijn mening over deze producten.

Ik zal eerst even uitleggen wat voor soort huid ik heb. Ik heb een vrij gevoelige huid en kan snel een reactie op een bepaald product krijgen, waar ik dan dus niet tegen kan. Voor de rest is mijn huid droog, met uitzondering van mijn t-zone, die is iets vetter. Ik gebruik vaak producten van Clinique omdat ik merk dat ik daar goed op reageer. Ik ben trouwens ook van mening dat je niet heel veel producten hoeft te gebruiken bij reiniging en verzorging van je huid. Ik geloof meer in het Less is more principe. Nou laten we dan maar beginnen.

Wat gebruik ik om mijn make-up van mijn gezicht/ ogen af te halen? Ik gebruik hiervoor 2 producten, als eerste een make-up remover van Clinique: Take the Day of Lids, Lashes &Lips (125ml, €24,88).

Zoals jullie kunnen zien heb ik al best wel wat gebruikt hiervan.  Ik ben er erg tevreden over. Je moet voor gebruik het flesje goed schudden, het bestaat namelijk uit twee lagen. Daarna doe ik een beetje op een wattenschijfje en zelfs waterproof mascara gaat er zonder problemen af. Daarnaast is het een heel zacht product voor je ogen, het irriteert mijn ogen totaal niet en ik krijg er geen uitslag van.

Als tweede reinigingsproduct, gebruik ik een micellair reinigingswater van Garnier, de Skin Naturals Solution micellair water mixed (400ml, €6,99).

Ook dit product heb ik al even in gebruik, sinds juni en zoals je ziet is er niet enorm veel uit de fles. Je doet dus enorm lang met 1 fles. Ook over dit product ben ik erg enthousiast. Ik gebruik dit na de remover van Clinique om de laatste restjes make-up te verwijderen. Ik doe net als de reiniger van Clinique wat van het water op een wattenschijfje en haal het over mijn hele gezicht, incl. mijn ogen. Ik merk dat sinds het gebruik van dit product dat mijn huid zachter is en dat ik minder last heb van puistjes en uitslag.

Als laatste stap gebruik ik een gezichtscrème, met een enorm lange naam van Clinique. Deze heet (zijn jullie er klaar voor?) Moisture surge hydrating supercharged concentrate (48ml, €33,95).

Deze crème is qua textuur meer een soort van gel met hele kleine balletjes erin. Ik gebruik meestal 1 tot 1,5 pompje voor mijn hele gezicht, behalve mijn ogen (daar smeer ik dit niet op). Op het gezicht smelten de bolletjes weg en de gel zelf trekt enorm snel in. Nadat ik deze crème/ gel gebruikt hebt voelt mijn huid enorm zacht en gehydrateerd aan.

Als ik zo een beetje rond aan het snuffelen ben op You-tube en internet zie ik dat ik een vrij korte routine heb met weinig producten, maar dit werkt voor mij en ik geloof ook niet dat het goed is voor je huid om er enorm veel producten op te smeren. Ik zou ook jullie willen uitdagen om kritisch naar dit soort filmpjes ed. te kijken en bij jezelf na te gaan of al die producten wel nodig zijn en of een of twee goede producten al niet genoeg is.

Wat is jullie favoriete gezichtscrème?

Liefs Elske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *