Waarom sta ik voor natuurlijke make-up

Hi all, ik wil in deze post wat dieper ingaan op waarom ik nu juist voor natuurlijkere make-up kies.

Laten we beginnen bij het begin. Zoals jullie al eerder konden lezen heb ik een Visagie opleiding gedaan. In die opleiding heb ik diverse technieken geleerd, van natuurlijke make-up tot full glam. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik beiden erg leuk vind. Maar ik merkte dat ik het vooral erg leuk vond en nog steeds vind om de beauty van mensen naar voren te halen door hun sterke punten te accentueren. Ik merkte dat je niet veel make-up hoeft te dragen om er op je mooist uit te zien.

In al die jaren na de opleiding waarin ik af en toe vriendinnen heb opgemaakt voor hun bruiloft, heb ik hen altijd vrij natuurlijk opgemaakt. En in de begintijd na mijn opleiding wilde ik zelf nog wel eens flink uitpakken met mijn eigen make-up. In die tijd was ik best nog wel onzeker over mijn uiterlijk en probeerde mezelf nog wel eens te verstoppen achter een laag make-up. En daarbij had ik ook een beetje het gevoel dat ik als visagiste niet als leeg canvas kon verschijnen.

Naar mate de tijd verstrijkt merk ik dat ik steeds minder en meer natuurlijke make-up ben gaan dragen. Tijdens mijn werk overdag draag ik eigenlijk vaak niet meer dan alleen mascara en ik voel me niet minder mooi dan als ik full-glam naar een feestje ga.

De laatste tijd merk ik ook dat het steeds normaler wordt om elke dag een enorme laag make-up te dragen. En dat jonge meiden het gevoel krijgen dat ze dit ook moeten doen om erbij te horen. De druk voor jonge meiden is nog nooit zo groot geweest, overal op tv en internet zien ze “perfecte vrouwen” en denken dat het normaal is. Op You Tube kun je duizenden filmpjes vinden met instructies over hoe je make-up aanbrengt. En dit zijn overwegend niet hele natuurlijke looks. En wat ik eigenlijk nog veel schokkender vind zijn de filmpjes over plastische chirurgie (denk aan lipfillers, wenkbrauwen tatoeëren, botox enz.). Alles wordt getoond en jonge meiden denken dat deze ingrepen normaal zijn. Ik wil juist een tegengeluid geven. Deze ingrepen zijn niet normaal en de kans dat zoiets misgaat is zeker aanwezig.

Ik wil jullie uitdagen om een ander beeld van beauty te krijgen. In een wereld waar alles meer moet zijn, waar iedereen op elkaar begint te lijken, wil ik jullie uitdagen hier kritisch naar te kijken. Je bent mooi zoals je bent. Ook jij bent mooi zonder make-up.

Liefs Elske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *